GLUKORIZON.NL GLUKORIZON.NL

GLUKORIZON.NL

NIEUW 21-06-2014 Muziekstukken die we zingen bij de VAK Vocal Chords bij de VAK en bij kamerkoor Tourdion, beide in Delft.

Waar komt de naam GLUKORIZON.NL vandaan?

Zoethout

Glukorizon is afgeleid van de oud-griekse woorden γλυκύς of γλυκός (glukus of glukos = zoet) en ρίζα (riza = wortel). De samenstelling van beide woorden, γλυκόρριζα (glukorriza), is synoniem met zoethout. Kleine aanpassingen (weglaten van een ρ en veranderen naar onzijdig) leidden tenslotte tot glukorizon.

Met dank aan het online woordenboek Engels-Grieks. Vul voor zoethout het Engelse woord licorice in. Ook dank aan mijn leraar Grieks van lang geleden; hij noemde mij af en toe Glukorizon, een naam die ik ben blijven voeren als een soort geuzennaam.

Naar boven

Wat staat er op GLUKORIZON.NL?

Stamboom

Een belangrijk deel van mijn homepage wordt in beslag genomen door de stamboom van de familie Soethout. Werp er eens een blik op; misschien bent ook u wel familie!

Muziek

Verder is er een onderdeel over muziek. Ik speel zelf keyboard, zing in groepsverband en ben ook bezig met computers en muziek, met name MIDI en het schrijven van software voor muziek. Een voorbeeld hiervan is mijn online karaokespeler.

reizen

Bij de reizen voor vakantie en werk maak ik veel foto's en meestal ook aantekeningen over wat we allemaal zien en wat er zoal gebeurt. Hier vindt u een overzicht, soms uitgebreid, soms alleen foto's.


Veel plezier met browsen.
Luc Soethout

Naar boven