GLUKORIZON.NL GLUKORIZON.NL

Muziek, MIDI en karaoke

Bladmuziek

Stemvorming

Stemvorming in groepsverband is erg leuk. Ik doe dit sinds cursusjaar 2006-2007 bij de Vrije Akademie Delft. MIDI-bestanden om te kunnen oefenen voor alle stemmen vindt u op de stemvormingspagina.

Naar boven

Karaoke

Snel na de ontdekking van MIDI, ben ik via het Internet karaoke-bestanden gaan verzamelen, gebaseerd op MIDI. Ongelofelijk wat je allemaal kunt vinden. Ook heb ik zelf enkele MIDI-muziekjes die ik op het internet vond voorzien van teksten. Veder ontwikkel ik ook software voor MIDI en karaoke. De programmeertaal Java heeft hiervoor zelfs een uitgebreide bibliotheek beschikbaar. Zie verder op mijn karaokepagina.

Naar boven

Liedjes

Op vakantie raken we wel eens in een nostalgische bui en gaan we liedjes zingen. Daarom heb ik voor de vakantie van 1999 een bundel samengesteld met leuke liedjes. Voor de vakantie van 2003 heb ik ter ondersteuning van de zang ook geprobeerd de liedjes als karaoke- of MIDI-bestanden te verzamelen. U vindt de bundel en de liedjes op mijn liedjespagina.

Naar boven

Muzikaal dobbelen

Mozart heeft in 1787 elf menuetten van elk 16 maten geschreven. Het bijzondere van die menuetten is dat nieuwe menuetten kunnen worden gemaakt door elke maat willekeurig uit één van die elf menuetten te kiezen en achter elkaar te spelen. Kies bijvoorbeeld maten door steeds met twee dobbelstenen te gooien. Dobbel ook eens mee met Mozart.

Naar boven

Yamaha PSR 520

Yahama PSR 520

Ik ben in het gelukkige bezit van een Yamaha-keyboard Portatone PSR 520. Af en toe knoop ik dit apparaat aan mijn PC of mijn Atari om wat deuntjes in te spelen. Ook is de PSR 520 goed bruikbaar als een veredelde geluidskaart voor het afspelen van MIDI-bestanden. Meer informatie over het keyboard en het gebruik van Cubase als sequencer op een aparte pagina.

Naar boven