GLUKORIZON.NL GLUKORIZON.NL

Karaoke

Karaoke

Karaoke speler in Java

De programmeertaal Java bevat sinds versie 2 voorzieningen die toegang geven tot MIDI-bestanden. Hiermee is het mogelijk MIDI-bestanden af te spelen, te bewerken of MIDI-stromen vanaf niets op te bouwen. Ik heb hiermee een Java-applet gebouwd dat karaokebestanden in MIDI-formaat kan afspelen.

Wilt u direct aan de slag met zingen, ga dan naar de karaoke speler. Hieronder nog wat informatie over de aanwezige liedjes.

Wilt u meer weten over de werking van het programma, kijk dan op de pagina met uitleg. Hier staat ook informatie over de problemen met MIDI onder Java. Dit heeft soms ook gevolgen voor het functioneren van de applet.

Naar boven

Liedjes op deze site

Via de Glukorizon Karaoke Player kunt u diverse liedjes direct via uw browser afspelen en meezingen. De liedjes zijn ondergebracht in diverse rubrieken, zoals kinderliedjes, pop, rock, Nederlandstalig. Maak uw keus op de overzichtspagina.

De meeste liedjes heb ik via Internet bij elkaar gesprokkeld. Waar de tekst ontbrak heb ik deze toegevoegd met behulp van een karaoke editor. Sommige liedjes heb ik zelf ingespeeld op mijn keyboard en daarna van tekst voorzien, of ingetikt in een sequencerprogramma, zonder veel opsmuk. Deze laatste klinken hierdoor ietwat mechanisch.

Naar boven

Andere sites die de karaoke-applet gebruiken

De Glukorizon karaokespeler is behalve op deze site inmiddels ook op een aantal andere sites in gebruik. Hieronder een overzicht van de sites die mij bekend zijn:

Naar boven

Karaoke editors

Het schrijven van bovengenoemde karaoke applet is eigenlijk een eerste aanzet om een karaoke editor te maken. Zover is het nog niet. Daarom enkele verwijzingen naar editors die ik momenteel gebruik.

Naar boven

Andere Karaoke spelers

De karaoke applet is bedoeld voor gebruik op webpagina's. Voor offline gebruik zijn er betere alternatieven, handiger in het gebruik en met meer mogelijkheden. Ik heb zelf goede ervaringen met de volgende karaoke spelers:

Naar boven

Meer liedjes

Liedjes om af te kunnen spelen in een MIDI-karaoke speler zijn volop te vinden op Internet. Kijk bijvoorbeeld op:

Naar boven